Så nu kommer der en total husmoder meddelelse (en opskrift) på noget rigtig god, fedtfattig og hurtig/let mad (opskrift herfra):
Ovnstegte kødboller og stærk tomatsauce
- Kødboller
- 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
- 150 g hytteost fx. Cheasy Hytteost 1,5%
- 1 æg
- 2 spsk rasp
- 2 små knuste fed hvidløg
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- Stærk tomatsauce
- 2 tsk flydende fedtstof, fx Kærgården® Steg & Bag
- 7 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
- 2 finthakkede røde chilipebere (ca. 2 spsk)
- 2 dåser flåede tomater (a ca. 400 g)
- 1 dl vand
- 2½ tsk sukker
- 1½ tsk groft salt
- Pynt
- finthakket top af forårsløg
- Tilbehør
- 400 g tørret pasta , fx penne
- Stegetid: Ca. 15 min. ved 175°.
Kødboller: Bland det hakkede kød med hytteost, æg, rasp, hvidløg, salt og peber. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Sæt en plade til opvarmning i ovnen. Form farsen til ca. 32 små kødboller (på størrelse med valnødder) og læg dem på et stykke bagepapir. Træk bagepapiret med kødbollerne over på den varme bageplade og bag kødbollerne øverst i ovnen.
Stærk tomatsauce: Lad imens fedtstoffet blive varmt i en gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits forårsløg og chili i ca. ½ min. Tilsæt tomater, vand, sukker og salt og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag låget af gryden, mos tomaterne let og kog saucen ved jævn varme i ca. 10 min. Smag den stærke tomatsauce til.
Ved serveringen: Vend kødbollerne i tomatsaucen og server det sammen med nykogt pasta.
Tip: Man kan spare på chilien, hvis man ikke ønsker tomatsaucen for stærk. Skal den være ekstra hot, kan man lade de hvide "vægge" sidde i chilierne. Det er her meget af styrken sidder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Giv mig dine tanker...