Køleskabet bød på en del grøntsager, som godt kunne trænge til et kreativt påfund. Så madplanen for søndag blev skrottet og jeg gik i gang med at lave en grøntsags-/tomatsovs til noget pasta. Løg, hvidløg, rester af gulerødder, bladselleri, peberfrugt og tomat blev kogt med krydderier og blendet. Så vi nu har grundsovs til pizza, kødsovs, lasagne mv.
Det der ikke røg i fryseren spiste vi med en pakke af de der nye Pastella pasta med grøntsager. Måske I har set dem i reklamerne? Det er der, jeg opdagede dem. Fik indkøbt en pakke med broccoli og ærter og helt ærligt, det smagte ret godt. Ikke helt som pasta, men med tomatsovs på var der næsten ingen forskel.
Jeg fik også bikset noget brød sammen med de sidste tomater, pålægsskinke og revet ost. Gratineret i ovnen blev de faktisk helt gode.
Jeg er stor tilhænger af at bruge madrester og hader madspild. En time i køkkenet og så var der fyldt op i fryseren og vi fik en god omgang aftensmad. Det er da ikke så galt, på sådan en søndag aften!
Uha, det kunne vi virkelig godt lære noget af. Vi smider desværre alt for meget mad ud. Er blevet bedre til at bruge de ting vi har, men kunne helt sikkert godt blive meget bedre.
SvarSlet@Finurligt - altså, det kræver jo lidt tid og nogle tanker/kreativitet og i en presset hverdag kan det være svært. Synes dog det er godt givet ud! Jeg begyndte i det små med madplan, der tog højde for at f.eks. grøntsager kunne bruges i anden ret i samme uge osv. Og en reste-dag om ugen... den dag hvor programmet er mest presset. Kh. Birgitte
SletHvor lyder det fornuftigt - og lækkert!
SvarSletVi smider heller ikke mad væk, men hvad vi ikke selv bruger i reste-retter, får enten høns eller katte:-)
@Susanne - Dejligt at høre om andre, der er med på stop madspild :-) vi har ikke høns, men en ret stor fryser ;-) Kh. Birgitte
SletMadspil sucks, smider aldrig ud, så hellere fryse det, spise det samme nogle dage i træk eller lave tømkøler retter.
SvarSletFik straks lyst til smeltet ost :D
- Anne
@Anne - dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste. Jeg har oplevet at jo ældre man bliver (og jo flere penge man tjener), jo mindre går folk op i det der madspild. Kh. Birgitte
Slet