Opskriften er inspireret af en opskrift fra Sif Orellana bog 'Slyngler og stanglakrids', som hedder Solskinspasta, men jeg synes, den går fint her om efteråret også.
Du skal bruge:
500 g. hakket kylling
4 forårsløg (gem det yderste grønne til pynt)
2 fed hvidløg
1 glas sorte oliven (jeg bruger dem uden sten)
2 røde peberfrugter
1 bakke cherrytomater
1 hønsebouillon terning plus ca. 3 dl. vand
2 spsk. tomatpure
1 spsk. flydende honning
1 spsk. timian
1 citron (skal og saft)
500 g. grov spaghetti eller anden pasta
salt og peber
parmasanost
Sådan gør du:
Svits kylling i lidt olie. Tilsæt oliven, timian, presset hvidløg og finthakket løg. Tilsæt derefter fintstrimlet peberfrugt og tomater i halve. Smuld bouillonterning i retten og tilsæt vand. Lad det simre i ca. 5 min. Tilsæt revet citronskal, honning, citronsaft og tomatpure plus salt og peber. Lad det simre nogle minutter. Kog spaghetti og hæld i et fad. Kom kød og grønt over og pynt med toppen af forårsløget. Server med høvlet parmasanost.
Som I kan se af mit billede, så er der godt med oliven i, men de er nemme at sortere fra for dem, som ikke lige bryder sig om smagen.
Velbekomme - og fortsat god søndag i solskinnet.
Det lyder lækkert, elsker den slags nemme og alligevel lækre retter :-)
SvarSletHåber snart du er på toppen igen. Kh Rikke
@Rikke - Tak, ja, den er hurtig og let :-) og lækker (rent Kinderæg!). Jeg er ved at være frisk.. næsten. Kh. Birgitte
Slet