Opskriften på madbrødet, som blev efterspurgt af flere. Den stammer fra bogen 'Rollinger & Roulade' af Siff Orellana og brødet hedder 'Maratrees rustikke madbrød'.
Jeg har modificeret opskriften en smule, til det behov jeg havde. Af den dej jeg lavede, blev der 6 små brød (i muffinforme) og et stort.
Ingredienser:
15 g. gær
1 1/4 liter koldt vand
1 spsk. salt
2 spsk. sukker
4 spsk. tomatpuré
125 g. yoghurt naturel
1/4 dl. smeltet smør (eller flydende margarine)
1/4 dl. olivenolie
6 spsk. soltørrede tomater, hakkede
500 g. sigtemel
1 kg. hvedemel
Sådan gør du:
Opløs gær i vandet. Tilsæt tomatpuré, yoghurt, salt og sukker. Tilsæt resten, melet til sidst. Rør rundt og tilsæt kun mel indtil konsistensen af dejen er en tung havregrød. Stil dejen koldt og tildækket, i køleskab eller udenfor (jeg bruger altanen, når det ikke er sommer).
Dagen efter kan du lave boller, brød, putte dem i muffinforme (smurt med olie) mv. Du kan ikke ælte dejen, da den er meget klistret. Jeg bruger en stor ske til at skrabe dej op med og sætte på pladen som boller. Skal dejen i en form, så smører jeg som regel også lige med olie først.
Bag brødet ca. 1 time ved 200 gr. varmluft. Muffinbrød skal selvfølgelig have mindre tid. Et stort brød i en dyb form måske lidt længere...
Køl af på en bagerist og spist til f.eks. suppe her i vintertiden.
Tak Birgitte :o)
SvarSletVelbekomme Liv - håber du har mod på at prøve ;-) kh. Birgitte
Slet